Free Podium Blog

Hoe beter communiceren met je relaties?

Een glimlach kost niets
Ben je al eens een winkel binnengestapt waar je hartelijk verwelkomd wordt door een nors gezicht? Je hebt absoluut geen zin om daar iets te kopen. Een glimlach kost niets en opent deuren.

Daarom hebben we 2 oren en 1 mond

Luisteren is de basishouding van goede communicatie. Vaak vallen we een ander al in de rede voor die is uitgepraat. Word je bewust dat je echt luistert. Als je écht contact wilt maken moet je in de eerste plaats écht leren luisteren.

Geef de juiste boodschap aan de juiste persoon

Weet goed welke boodschap je wilt overbrengen. Een slecht nieuws gesprek verloopt anders dan een algemene mededeling. Wie is de juiste persoon om de boodschap, de opdracht te ontvangen?

Let op je non-verbale communicatie

Je bent je niet altijd bewust van je lichaamshouding, je gezichtsuitdrukking, de toonhoogte en klank van je stem. Non-verbale communicatie heeft een veel sterker effect dan woorden. Uit studies blijkt dat 55% van het gesprek wordt bepaald door de gezichtsuitdrukking, 38% door de klank van de stem en slechts 7% door de inhoud van de boodschap. Hoog tijd om bewuster te worden van je non-verbale manier van communiceren.

Communiceer duidelijk, gestructureerd en rustig

Weet wat je precies wilt zeggen. Bereid je voor op een moeilijk gesprek. Als je vlug een halve opdracht doorspeelt is je boodschap maar half begrepen.

Leef je in in de ander

Als zender weet jij goed wat je bedoelt met je boodschap. De ontvanger bekijkt de wereld op een andere manier dan jij. Deze heeft niet altijd goed begrepen wat jij bedoelt. Verplaats je in de ander. Hoe zou jij je voelen mocht je die boodschap op zo'n manier ontvangen?
Wees eerlijk, open en respectvol.

Durf bijkomende vragen te stellen als je iets niet goed begrepen hebt. Beloof niets dat je niet kunt waarmaken. Dit wekt alleen maar wrevel op. Een negatieve boodschap op een respectvolle manier overbrengen, blijft beter hangen dan vanuit boosheid.

Leer van constructieve feedback

Aanvaard kritiek, al is het niet prettig om dit te horen. Zie het als constructieve feedback. Bij terechte kritiek leer je iets over jezelf. Rechtstreeks kritiek geven is niet hetzelfde als oordelen. Bij oordelen is de persoon waarover je oordeelt, niet op de hoogte.

Complimenteer

Geef af en toe eens een compliment. Een echt gemeend compliment verricht wonderen. Het is verrassend hoe blij mensen ervan worden.

Wens je nog beter en duidelijker te communiceren? Vaak liggen onbewuste patronen aan de grondslag.

Download het gratis e-book "De 5 meest gemaakte fouten waardoor je als ondernemer klein blijft".

Email me when people comment –

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Op deze pagina lees je blogteksten voor en door freelancers. De afspraak met de bloggers is om er geen commerciële boodschappen van te maken, wel inhoudelijke, interessante ideeën, vaststellingen, adviezen, ...

Wil je zelf ook bloggen op deze pagina? Neem dan contact met ons op via freelancers@unizo.be om de concrete werkwijze te bespreken.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png