Free Podium Blog

Hoe maak je van 2015 jouw allerbeste jaar?

Voor je aan het feestgedruis deze avond begint, neem nog eventjes de tijd om na te denken over afgelopen jaar. Of misschien heb je nu geen tijd meer, maar neem je morgen eventjes de tijd om lekker te bekomen van deze oudejaarsavond en het afgelopen jaar.

Zet je op je gemak met een kopje koffie of thee en sta eens bewust stil. Beantwoord onderstaande vragen. En laat zaken opborrelen.

• Wat was je grootste succes afgelopen jaar?
• Wat was je slimste beslissing?
• Welk woord omschrijft best hoe je afgelopen jaar ervaren hebt?
• Welke belangrijke les heb jij geleerd? • Wat is het meest liefdevolle die jij gedaan hebt?
• Wat heeft jou gelukkig gemaakt?
• Welke 3 mensen hadden de grootste impact op je leven afgelopen jaar?
• Wat was het grootste risico die je nam? • Wat was de grootste verrassing?
• Welk compliment had je willen ontvangen?
• Welk compliment had je willen geven?
• Wat heb je nog meer nodig om dit jaar goed af te sluiten?

Toch gek dat sommige mensen meer tijd plannen voor het verbouwen van hun huis, het plannen van hun vakantie, aankoop van een nieuwe auto en niet stilstaan bij hun eigen leven ...

Maar hoe maak je nu echt dat 2015 jouw allerbeste jaar wordt?

Met deze 5 tips lukt het je zeker ...

  1. Schrijf minstens 10 dingen op wat jij allemaal veranderd wil zien in het nieuwe jaar.
    Laat je ideeën creatief stromen. Zelfs al zijn ze niet realistisch. Denk niet direct dat is onmogelijk. Dat kan ik (nog) niet. Laat angst en twijfel los. Brainstorm erover. Maak een doelenlijstje. Wil je afvallen? Of meer tijd hebben? Wil je stoppen met roken? Of meer zelfvertrouwen? Wil jij je eigen zaak starten of totaal iets anders gaan doen? Kortom wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Weet je niet wat je echt wilt? Het helpt om te onderzoeken wat je niet meer wil.
  2. Onderzoek elk voornemen of wens apart. Is het iets dat je echt wil? Soms ligt er een veel dieper verlangen onder een wens verscholen. Vraag je telkens af: Wil ik dit echt? En hoe voelt dat verlangen?
  3. Met welk goed voornemen wil je starten? Welke wens is eenvoudig uitvoerbaar? Plan de eerste stap in je agenda. Een goed voornemen of doel zonder actie blijft bij dromen. Je kunt ook niet alles tegelijk aanpakken. Focus je op 1 doel en begin met het allereerste, kleinste, concrete actiestapje.
  4. Wat houd je tegen om je doel waar te maken? Weet je absoluut niet hoe je het moet aanpakken? Wie of wat kan je verder helpen? Ga na wat jouw grootste belemmering is. Wat precies houd je tegen?
  5. Maak een stappenplan! Als je een wens of doel hebt, noteer dan alle te ondernemen acties in een stappenplan. Reserveer wekelijks tijd om de nodige stappen uit te voeren. Dit geeft overzicht. Mensen hebben een einddoel en zijn ontgoocheld als ze dit niet direct bereiken. Noteer stap voor stap hoe jij je doel kunt bereiken.

Maak van het nieuwe jaar je allerbeste jaar! Wat heb je te verliezen? Droom, wens en verlang. Leg je goede voornemens en doelen nu vast voor het te laat is!

Wil jij als dienstverlener ook andere valkuilen doorbreken? >> Download het gratis Ebook om een eerste stap te zetten naar het bedrijf dat je voor ogen hebt. “De 5 meest gemaakte fouten waardoor je als dienstverlener klein blijft”

Sabine van Meenen helpt dienstverleners groeien naar een mooie Omzet, fijne klanten en Vrijheid. Als gepassioneerd OndernemersCoach weet Sabine heel goed hoe passie, lef, focus en vertrouwen het ondernemen makkelijker maken

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Op deze pagina lees je blogteksten voor en door freelancers. De afspraak met de bloggers is om er geen commerciële boodschappen van te maken, wel inhoudelijke, interessante ideeën, vaststellingen, adviezen, ...

Wil je zelf ook bloggen op deze pagina? Neem dan contact met ons op via freelancers@unizo.be om de concrete werkwijze te bespreken.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png