Free Podium Blog

Nee, ik werk niet voor naamsbekendheid!

About yesterday:

Erg interessant vonden we dit!

En voor vele freelancers klinkt dit wel érg bekend!

"Mensen met creatieve beroepen, die doen hun werk graag, dus waarom dan niet gratis? Dat is wat grafisch ontwerper Jeroen Bergen al vaak heeft gehoord. Bij Debecker maakte hij duidelijk dat creatieve beroepen géén hobby zijn en dat freelancers dus maar beter deftig geld voor hun werk krijgen. Want 'exposure', daarmee kan je geen huur betalen.

Bedrijven durven al eens creatief om te springen met het compenseren van freelancers voor het volbrengen van een opdracht. Luisteraar en grafisch ontwerper Jeroen Bergen hekelt dat bedrijven soms wedstrijden uitvaardigen en dan enkel het winnende logo of de winnende huisstijl 'belonen' met een loon. Of nog meer dat bedrijven soms ronduit vragen om een foto of tekening te maken 'in ruil voor exposure' of 'voor een cadeaubon naar keuze'.

Bij Debecker pleit hij ervoor dat bedrijven freelancers naar waarde schatten én hen naar waarde betalen. Maar ook freelancers treffen wat schuld volgens hem, want zolang mensen blijven ingaan op het werken onder hun marktwaarde zal het probleem altijd blijven bestaan."

meer via deze link:

https://radio1.be/nee-ik-werk-niet-voor-naamsbekendheid

 

Hebben jullie deze ervaringen ook ?  Laat het ons weten!

Warme groet,

Silvie

 

 

 

 

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Op deze pagina lees je blogteksten voor en door freelancers. De afspraak met de bloggers is om er geen commerciële boodschappen van te maken, wel inhoudelijke, interessante ideeën, vaststellingen, adviezen, ...

Wil je zelf ook bloggen op deze pagina? Neem dan contact met ons op via freelancers@unizo.be om de concrete werkwijze te bespreken.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png