Free Podium Blog

In deze blogpost vind je onder meer:

  • Hét #1 PROBLEEM bij vele zaakvoerders wat betreft hun website
  • Een oplossing voor dat probleem
  • Uitleg rond waarom het zo belangrijk is om dit probleem het hoofd te bieden
  • Content tips voor je nieuwe of vernieuwde website
  • Een link naar een WORKSHEET met zelfs nog meer content tips

Het #1 probleem bij veel bedrijfswebsites?

Te weinig content!

Vooraleer ik kan beginnen aan het schrijven van seo-teksten voor websites voor start-ups, of aan het herschrijven van de teksten van bestaande websites, moet ik uiteraard eerst weten WAT ik moet neerschrijven.

Info, zoals:

Welke diensten of producten levert het bedrijf precies?
Waar staat het bedrijf voor?
In welke regio's is het bedrijf actief?
...

... en veel meer info die de bezoeker van de website en mogelijke toekomstige klant wil weten en VERWACHT te vinden op een webpagina.

Hoe ga ik daarbij te werk bij zaakvoerders?

Wel, wanneer ik een website wil gaan schrijven, neem ik contact op met de zaakvoerder om te weten te komen wat het bedrijf juist doet en wat de mogelijkheden zijn voor zijn of haar klanten.

Het gesprek gaat dan meestal als volgt:

Welke activiteiten voert uw bedrijf uit?
"Euhm ... Wij doen renovatiewerken, van meubels en daken zo he"


Welke producten verkoopt of levert uw zaak?

"Nou, wij verkopen zoveel, ik kan toch niet alles gaan opnoemen"

Op welke manier pakt u dat aan? Hoe gaat u te werk?
"Dat hangt er van af he ..."

Resultaat?

Op die manier, met zo weinig info en tekst, is het erg moeilijk om aantrekkelijke en overtuigende teksten te schrijven en website bezoekers te verleiden contact op te nemen met het bedrijf voor een offerte-aanvraag.

Erger zelfs:

Als een bezoeker op jouw website niet meteen (want surfers zijn ongeduldig) de info vindt die hij of zij zoekt, dan zal die persoon snel WEGKLIKKEN en het elders gaan zoeken (EN VINDEN)

=> Dit is niet alleen nadelig omdat je zo rechtstreeks klanten misloopt, maar ook omdat Google een website met meer informatie in veel gevallen hoger in de Google-zoekresultaten zal zetten.

Op deze manier drijf je jouw klanten dus eigenlijk in de armen (hier:op de website) van je concurrenten!

Pagina's die het niveau van deskundigheid niet halen, of pagina's die weinig informatie bevatten, zullen door de Google-beoordelaars gemarkeerd worden als "lage kwaliteit". Dit geldt ook voor pagina's met een lage kwaliteit op de hoofdpagina's en inhoud dat gewoon storend of onbehulpzaam is

Oplossing

Wanneer je een gesprek regelt met de seo-copywriter, gebruik dan onderstaande tips en ideeën.

Helemaal onderaan dit artikel vind je trouwens een link naar waar je een handige worksheet kan downloaden, zodat je nooit meer zonder inspiratie hoeft te zitten.

Wat vertellen we de klanten dus zoal op onze website?

Vertel je verhaal!

Hoewel vele website-eigenaars denken dat bezoekers niets over hun bedrijf of de mensen achter het bedrijf hoeven te weten, heeft dit volgens studies WEL invloed op het koopgedrag of de beslissing om contact op te nemen. Mensen laten zich immers in de eerste plaats leiden door een gevoel. Speel daar op in met een persoonlijke website die de bezoeker aanspreekt en die vertrouwen (zet bv. een gsm-nummer op de website) uitstraalt. Probeer dus een band te creëren met je bezoekers via je website.

Mensen laten zich in hun koopgedrag eerst leiden door hun gevoel, pas daarna gaan ze hun gevoelsmatige keuze beginnen goedpraten met rationele overwegingen. Zorg dus dat die ook goed zitten (bv. omruilgarantie, niet tevreden geld terug, duidelijke contactgegevens, doe nooit moeilijk over omruilen of teruggave van geld).

Wat zetten we nog meer op de website?

In het kort, vertel over:

1. De diensten die je aanbiedt
2. De producten die je verkoopt

Voorbeeld van een website voor een zelfstandige schrijnwerker

Stel: Je bent een schrijnwerker en je laat een website maken met focus op vindbaarheid in Google, om op die manier nieuwe klanten aan te trekken

1. Vertel het verhaal van je bedrijf

* Waarom en wanneer je met je zaak gestart bent
* Welke weg je afgelegd hebt om tot je zaak te komen (werkervaring, studies, ...)
* Moeilijkheden die je onderweg tegenkwam
* Hoeveel jaren ervaring je hebt in het vak/als bedrijf
* ...

2. Vertel over de diensten die je aanbiedt

* Som hier zoveel mogelijk op: bv. renovaties, maatwerk, meubelen, ramen en deuren, kasten, bedden, winkelinrichting, rekken, ... zodat mensen goed weten waarvoor ze jou allemaal kunnen inschakelen. Geef telkens een woordje uitleg rond welke materialen je gebruikt, wat de verschillende opties zijn voor je klanten, ...Wees zo compleet en concreet mogelijk - zeg dus niet enkel: binnenschrijnwerkerij en buitenschrijnwerkerij!

* Werk bijvoorbeeld een casus uit: Laat met foto's zien wat je deed en hoe je dat deed + meer info

* Positieve reviews van klanten doen het ook altijd goed

3. Vertel over de producten die je aanbiedt

Ga bepaalde producten extra belichten met bijvoorbeeld een reportage waarin een bepaald product gebruikt wordt, waarin je bepaalde kenmerken, eigenschappen, voordelen, manieren voor gebruik bespreekt, of een situatie schetst waarin iemand getuigt over hoe een inbraak werd verijdeld dankzij een bepaald alarmsysteem


DOWNLOAD HIER het volledige worksheet met nog meer content ideeën en tips voor websites voor start-ups en bedrijven (samengesteld op basis van meer dan 100 websites die ik schreef voor start-ups en ondernemingen uit verschillende sectoren, van de bouwsector tot kledingzaken en advocaten)

Gebruik jouw website dus om je verhaal te vertellen naar je (toekomstige) klanten toe.
Bedenk vragen die bezoekers zich zouden kunnen stellen (doe eventueel onderzoek daarnaar) en beantwoord zoveel mogelijk van die vragen op je website.

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze blogpost. 
In ieder geval wens ik iedereen veel succes met zijn of haar online onderneming!

(Vind het volledige artikel en nog meer gratis tips en advies op mijn blog over schrijven voor bedrijven)

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Op deze pagina lees je blogteksten voor en door freelancers. De afspraak met de bloggers is om er geen commerciële boodschappen van te maken, wel inhoudelijke, interessante ideeën, vaststellingen, adviezen, ...

Wil je zelf ook bloggen op deze pagina? Neem dan contact met ons op via freelancers@unizo.be om de concrete werkwijze te bespreken.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png