Ervaring met freelancenetwork.be?

Hoi!

Heeft iemand als freelancer ervaring met freelancenetwork.be? Naar aanleiding van hun reclamecampagne op de radio vroeg ik me af of het de moeite zou zijn om in te tekenen... Alvast bedankt voor jullie reacties!

Petra

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Email me when people reply –

Replies

 • Beste,

  Bel Michel Piedfort even op. Hij zal je eerlijk aangeven of er voor jou vakgebied aanvragen komen.

  Groeten,

  Gui

 • Dag Petra,

  Wat mij betreft een zeer degelijke site, met echte en interessante opdrachten.  Michel Piedfort is ook gemakkelijk bereikbaar, en door de samenwerking met Unizo wordt het nog sterker.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,

  An

 • Petra,

  ik ben al een jaartje lid en heb er al een (vaste) klant mee verkregen voor een aantal uur per week.

  Het is een heel toegankelijke site en je "solliciteert" op jobs die jou liggen, waar en wanneer je wil.

  Ben er zelf super content van.

  Groetjes,

  Annelies

 • Goedemorgen,

  Ik ben lid van Freelancenetwork.  Inderdaad, Katy, Michel Piedfort beantwoordt onmiddellijk je vragen. Top!  Maar veel opdrachten voor administratieve profielen zijn er niet.

  mvg,

  Elise De Rudder

 • Dag Petra

  Ik ben nu zo'n 2 jaren lid van Freelancenetwork. In hun aanvangsperiode kon ik af en toe een opdracht binnenhalen. Nu nog zelden, het aanbod aan opdrachten groeit op deze site maar het aantal leden-freelancers is de laatste jaren ook serieus toegenomen. Ik hoor van opdrachtgevers dat er heel wat reacties binnenkomen op hun oproep. Goed voor hen dus maar minder interessant voor de freelancer want de kans dat je op gesprek mag gaan is kleiner, en bijna altijd opteert de klant voor het laagste tarief. De site zelf is enorm gebruiksvriendelijk en Michel Piedfort speelt kort op de bal, geen klachten hierover.

 • dag Petra,

  Als je twijfelt, volg de site gewoon even. Dit kost niets. Het belangrijkste is dat je ervaart dat er jobs binnenkomen binnen je eigen ervaring of interessesfeer.

  Hou eens een paar weken de jobs bij binnen elk platform. Gewoon elke dag gaan tellen. Bekijk ook de kwaliteit van de opdrachten. Je komt dan sowieso bij jouw voorkeurswebsite uit. Dit kan voor jou  Freelancenetwork.be zijn maar ook een andere freelance site of netwerk zijn.

  Kom ook eens naar één van onze Open Coffees. Die zijn volledig gratis en ook hier kun je met bedrijven in contact komen. Wij geven ook infosessies.

  Voor de prijs hoef je het niet te laten. Alle freelance websites zijn spotgoedkoop. Zelfs al neem je een betalend abonnement bij iedereen. Het belang van alle websites is dat je in contact komt met bedrijven die vandaag (je ziet overal de datum) hebben gezegd dat ze met een freelancer willen werken en binnen hun eigen netwerk niemand kennen. 

  Je krijgt voor deze prijs toegang tot warme adressen. Stel jezelf de vraag hoe lang je 75 euro zelf kunt gaan prospecteren rekening houdend met je uurtarief. Zelfs al haal je er maar 1 of 2 goede contacten uit, dan nog is het de investering waard.

  Bereid je voor.

  Het heeft geen zin om zo maar een betalend abonnement te nemen. Bereid je goed voor.

  Klanten zoeken via internet via een freelance jobsite is relatief nieuw. Het is een jonge markt. Je gaat hier je weg in moeten zoeken. Het is vaak niet voldoende om even een mailtje te sturen.

  Het is daarom enorm belangrijk dat je weet hoe jij je het best verkoopt, waar je sterke punten liggen en hoe jij je onderscheidt van andere freelancers.

  Bekijk deze periode als leerproces. Het belang van freelance websites zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Het is dan ook een goed idee dat je zo snel mogelijk voor jezelf ontdekt wat de beste insteek is om via dergelijke platformen je klanten te benaderen.

  Ondertussen wens ik je veel succes. Heb je vragen, neem dan gerust contact met je op.

 • Super, dankjewel!

 • Dag Petra,

  Ik heb hierover een whitepaper geschreven. Hierin analyseerde ik negen freelanceplatformen waaronder freelancenetwork.be. Je kan dat gratis downloaden op volgende site: http://www.nttw.be/

  Veel leesplezier en succes!

  Groetjes,

  Nathanëlla

  • Hallo, dit adres lijkt me niet meer geldig ?
   Groeten, Marc.
 • Deze reactie is verwijderd.
  • Jammer dat op de site ikbeneenfreelancer geen categorie te vinden is voor event manager/-planners. Toch een categorie waar héél veel freelancers in werken....

Deze reactie is verwijderd.

KLIK HIER om een nieuw gesprek te starten. 

Op dit forum kan je vragen stellen, inzichten delen, opmerkingen geven, problemen aankaarten, ...

Om het met een duur woord te zeggen: hier doen we aan cocreatie.

Enkele mogelijke invalshoeken:

 • Vraag hier de mening van anderen vragen over eigen of ander werk
 • Je kan advies vragen óf geven voor kleine of grote ondernemersproblemen
 • Doe eens een suggestie, bijvoorbeeld voor onderwerpen voor een nieuw webinar
 • Je kan hier natuurlijk ook je mening geven over de actualiteit, over een trend, ... of zelfs een eigen artikel posten.

Kortom, alle inbreng die geen pure reclame vormt is welkom, zolang het maar te maken heeft met ondernemen als freelancer of zelfstandige dienstverlener.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png