Freelance Friday Five: 5 tips voor freelancers (7)

 1. Inventariseer uw software licenties en hardware serienummers
  Een dergelijke inventaris is goed waard voor in geval iets mis gaat (diefstal, brand,...) met uw ICT. Het laat u toe om heel wat sneller uw activiteiten te hernemen en de communicatie omtrent verzekeringen verloopt vlotter. Bewaar ook de contactgegevens van al uw ICT-­leveranciers offline.
 2. Start de dag met een TO DO lijst
  Door voor elke dag een takenlijst uit te werken, brengt u meer structuur in uw activiteiten en verhoogt u uw efficiëntie. Op de website actionmethod.com vindt u informatie over deze manier van werken en een gratis te downloaden fiche om aan de slag te gaan.
 3. Zet uw e-­‐mail uit!
  E-­‐mail zorgt voor afleiding en de concentratie. Ga er dus bewust mee om en verhoog zo uw efficiëntie. Zo kan u door de dag uw mailsoftware offline plaatsen en enkel mails verwerken bij het begin en einde van uw werkdag. En waarom niet één of twee dagen per maand volledig offline werken? Het rendement hiervan zal u snel duidelijk worden.
 4. Werk met realistische deadlines
  Het grootste probleem met deadlines is dat ze worden opgezet zonder rekening te houden met de realiteit. Werk daarom realistische deadlines En hou rekening met gepresteerde uren bij vorige projecten.
 5. Een mens blijft maar 90 minuten echt geconcentreerd
  Onderzoek toont aan dat mensen gemiddeld anderhalf uur geconcentreerd. Bouw daarom regelmatige pauzes in, uitgaande van dit principe. Doe gedurende minsten 15 minuten iets anders en verhoog zo uw rentabiliteit.

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Email me when people reply –

KLIK HIER om een nieuw gesprek te starten. 

Op dit forum kan je vragen stellen, inzichten delen, opmerkingen geven, problemen aankaarten, ...

Om het met een duur woord te zeggen: hier doen we aan cocreatie.

Enkele mogelijke invalshoeken:

 • Vraag hier de mening van anderen vragen over eigen of ander werk
 • Je kan advies vragen óf geven voor kleine of grote ondernemersproblemen
 • Doe eens een suggestie, bijvoorbeeld voor onderwerpen voor een nieuw webinar
 • Je kan hier natuurlijk ook je mening geven over de actualiteit, over een trend, ... of zelfs een eigen artikel posten.

Kortom, alle inbreng die geen pure reclame vormt is welkom, zolang het maar te maken heeft met ondernemen als freelancer of zelfstandige dienstverlener.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png