Roularta lacht freelancers vierkant uit - wat doet Unizo?

Kreeg jij vorige week ook een mail van Roularta over de door hun georganiseerde beurs "Ondernemen 2016"?

Keek jij ook naar de prijzen voor een stand en duizelde je ook van de duizenden euro die een potentiële standhouder diende neer te leggen?
€ 3250 voor de kleinste ingerichte stand en € 220 per vierkante meter voor een niet-ingerichte stand.

Ik reageerde via zowel mail als Twitter maar geen reactie van Roularta, dat zonder twijfel van mening is dat 'ondernemen' alleen een zaak is van grote bedrijven. Roularta is daarin geen eenzame speler en het wordt echt tijd dat een organisatie dat kleine ondernemingen groepeert ertegenin gaat.

Ik vraag me dan ook af of een organisatie als Unizo wil/durft in te grijpen door contact op te nemen met Roularta...

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Email me when people reply –

Replies

 • Ik denk dat je als freelancer met dit budget jezelf heel anders in de picture kunt zetten. De eerste vraag is of op deze beurs jouw doelpubliek zit. Ga deze keer gewoon eens 2 dagen van 's morgens tot ' avonds als bezoeker. Wedden dat je na 2 dagen tot de conclusie komt of jij er volgende keer als standhouder zeker wel of zeker niet bij hoeft te zijn?

 • @Simon:


  Bedankt, Simon. De kat de bel aanbinden kan af en toe eens deugd doen en zelfs reactie opleveren. En misschien levert het bij die bedrijven ook het inzicht op dat er zoiets als freelancers bestaan. Alleen daarvoor al loont een vraag als deze de moeite. ;-)

  Dat die tarieven in lijn liggen met andere evenementen met dezelfde diensten, is uiteraard een fabeltje. Binnenkort ben ik met een collega aanwezig op een bijna identieke beurs in het andere landsgedeelte en daar zijn de prijzen heel wat schappelijker (lees: een veelvoud goedkoper), zeker als je ze ook nog eens door twee kunt delen.

  Zoals Roularta het doet zijn het de exposanten die de entreekaarten van de bezoekers betalen. Dat is uiteraard hun keuze en ze zijn daar vrij in, maar dat betekent automatisch dat het alleen de grote spelers zijn die daar budgettair ruimte voor kunnen vrijmaken. Zelfs mochten ze hun prijzen halveren voor starters en freelancers, dan zou het nog te duur uitvallen.

  @Celine:

  Het is voor freelancers inderdaad de enige manier om een stand op een interessante beurs te betrekken. De vraag is alleen, zeker als de activiteiten van de deelnemende freelancers binnen de stand verschillend zijn, in welke mate je jezelf dan nog kunt profileren.
  Deze beurs ga ik aan me laten voorbijgaan. Ik denk dat het misschien interessanter is om zich te richten op kleinere beurzen met een specifiek profiel en publiek. (en dat is ook gezonder voor het budget)

 • Beste Herman,

  Ik heb onderstaande reactie doorgekregen via Roularta. Mocht je nog verdere vragen voor hen hebben, aarzel dan zeker niet om Nicolas rechtstreeks aan te spreken.

  @Celine: tof idee!

  Hartelijke groeten,
  Simon

  -----

  Beste Herman,

  Roularta Media Group organiseert inderdaad jaarlijks de beurs Ondernemen.
  De beurs is het jaarlijks grootste event voor ondernemers en starters met meer dan 12.000 bezoekers.

  Onze beurs is volkomen gratis voor alle bezoekers. Geen lidmaatschap, geen inkomgeld, geen onrechtstreekse kosten, een ondernemer kan hier 2 dagen gratis netwerken en 140 conferenties bijwonen. Bij mijn weten bestaat er geen ander initiatief dat zoveel informatie samenbrengt voor ondernemers. Onze missie is naast ondernemers helpen, ook het ondernemerschap stimuleren.
  De organisatie van een dergelijk event is enorm kostelijk en wordt enkel gedragen door Roularta, zijn partners en de exposanten. Uiteraard zijn die bereid om betalend deel te nemen omdat ze hun investering terug verdienen, anders zouden we niet aan onze 13de editie werken. Onze tarieven liggen in lijn met andere professionele evenementen met de zelfde diensten. Voor starters of bedrijven met minder middelen en die geen 12m² stand nodig hebben kijken we graag uit naar alternatieven, maar dan moeten ze ons wel contacteren.
  U heeft trouwens “gereplyed” op een algemeen mailingadres verleden vrijdag. Uw bericht is mij maandag doorgestuurd geweest en ik heb daar maandag ook meteen op geantwoord.

  U kan me steeds bereiken om hier verder over te discussiëren. We werken ook zoals een Unizo en anderen in de richting om ondernemers te helpen.

  Met vriendelijke, ondernemende groeten,
  Nicolas

   

  Nicolas Demeure

  Exhibition Manager Entreprendre & Franchising

  Tel: +32 (0)2 467 56 03

  Mob: +32(0)478 65 20 34

   

  Roularta Media Group

  Raketstraat 50 Rue de la Fusée – 1130 Brussels

  mailto:nicolas.demeure@roularta.be

 • Hallo Herman, 

  Zou jij als standhouder/freelancer op de beurs willen staan? Misschien kunnen enkele freelancers sàmen een stand bemannen?

  Groeten,

  Céline

 • Beste Herman,

  Wij durven dat ;). We hebben je vraag doorgestuurd naar Roularta en verwachten snel een antwoord.

  Hartelijke groeten,

  Simon
  (Coördinator Love to be Free)

Deze reactie is verwijderd.

KLIK HIER om een nieuw gesprek te starten. 

Op dit forum kan je vragen stellen, inzichten delen, opmerkingen geven, problemen aankaarten, ...

Om het met een duur woord te zeggen: hier doen we aan cocreatie.

Enkele mogelijke invalshoeken:

 • Vraag hier de mening van anderen vragen over eigen of ander werk
 • Je kan advies vragen óf geven voor kleine of grote ondernemersproblemen
 • Doe eens een suggestie, bijvoorbeeld voor onderwerpen voor een nieuw webinar
 • Je kan hier natuurlijk ook je mening geven over de actualiteit, over een trend, ... of zelfs een eigen artikel posten.

Kortom, alle inbreng die geen pure reclame vormt is welkom, zolang het maar te maken heeft met ondernemen als freelancer of zelfstandige dienstverlener.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png