Tips voor freelance dienstverlening

Ik ben zaakvoerder van een webshop in tafeldecoratie, doe geregeld beurzen, organiseer open-deur weekends en af en toe huur ik een pop-up pand om mijn spullen aan de man te brengen. Echter, de verkoop online is fel afgenomen en aangezien ik dit uitoefen in hoofdberoep moet ik op zoek naar andere uitdagingen. Ik hoorde over deze feelance website en vroeg me af of ik evt bepaalde diensten freelance zou kunnen aanbieden. Ik ben een eenmanszaak en heb mijn webshop zelf uitgebouwd (welisweer niet zelf gebouwd), maar alles wat er komt bij kijken doe ik volledig zelf. Van opleiding ben ik vertaler en heb 22 jaar in multinationals gewerkt veelal in dienstverlenende functies (commercial assistant, customer service assistant, Management assistant) enz... Het liefst zou ik mijn webshop kunnen behouden en zoek ik naar bijkomende functies die complementair zijn aan wat ik vandaag doe of complementair aan het product dat ik nu verkoop. Het is echter moeilijk om zelf mijn profiel te definiëren. Daarom pols ik graag eens naar ideeën, suggesties enz...van bepaalde diensten, coaching die ik eventueel zou kunnen aanbieden. Van nature uit ben ik een hulpvaardig iemand en doe ik niks liever dan mensen plezieren en ter hulp snellen....Dank voor alle ideeën die jullie me kunnen aanbrengen. 

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Email me when people reply –

Replies

  • Dag Ineke, bedankt voor de info.  Ik ga eens voor je kijken.  Kun je me jouw telefoonnummer bezorgen.  Je mag dit ook via mail sturen am@de7.be

 • Je bent vertaler in welke talen? Wil je dat bijkomend doen? Administratie?

  • Beste Anja, bedankt voor snelle respons. ik ben bedrijfsvertaler van en naar het Frans, Engels, alsook Duits maar heb ik minder ontwikkeld de laatste jaren. Ik heb echter nooit expliciet de job als "vertaler" uitgeoefend, uiteraard wel klantendienstfuncties in internationale bedrijven en dus ook in deze talen uitgeoefend. Basiskennis ook van Spaans. 

  • dus geen vertalingen? Freelance administratie beheren?

  • Beste Anja, ik kom vandaag voor de eerste keer op dit forum. Ik weet niet precies wie u bent, werkgever misschien? Ik wou hier graag advies vragen aan collega-ondernemers/freelancers die me misschien op een idee kunnen brengen om de gepaste freelance diensten aan te bieden. Kwestie van eens te polsen wat mogelijk is, waar vraag naar is, wat aansluit bij mijn ervaringen en kennis enz...Ik neem aan dat administratie veel ruimer is dan enkel vertalingen? Als u onder administratie échte boekhoudkundige taken verstaat zoals inboeken, BTW aangiftes enz...dan niet, algemene administratie zoals klantopvolging, allerlei correspondentie, orderadministratie- en opvolging,  enz...dat uiteraard wel.

  • Beste Ineke, ik ben ook een freelancer maar een freelancer heeft ook "volk" nodig. We kunnen niet alles zelf doen en zoeken dan ook andere "experts". Administratie is inderdaad een groot woord en de ene specialiseert zich in boekhouden, de andere in algemeen secretariaatswerk, weer een in evenementen begeleiden. Het is een breed concept.

  • Dus Anja, je bent ook op zoek naar mensen die wat administratie kunnen doen voor je? En wat zou dat dan precies mogen zijn? Vraagt dat een verplaatsing of dienstverlening ter plaatse bij jou, als ik dit mag vragen? Wat houdt het precies in? Wat doe je precies? Of kom ik evt meer te weten op je website...? Dank alvast voor het fijne contact. Toch tof om zo met mekaar in contact te komen, vind ik...

Deze reactie is verwijderd.

KLIK HIER om een nieuw gesprek te starten. 

Op dit forum kan je vragen stellen, inzichten delen, opmerkingen geven, problemen aankaarten, ...

Om het met een duur woord te zeggen: hier doen we aan cocreatie.

Enkele mogelijke invalshoeken:

 • Vraag hier de mening van anderen vragen over eigen of ander werk
 • Je kan advies vragen óf geven voor kleine of grote ondernemersproblemen
 • Doe eens een suggestie, bijvoorbeeld voor onderwerpen voor een nieuw webinar
 • Je kan hier natuurlijk ook je mening geven over de actualiteit, over een trend, ... of zelfs een eigen artikel posten.

Kortom, alle inbreng die geen pure reclame vormt is welkom, zolang het maar te maken heeft met ondernemen als freelancer of zelfstandige dienstverlener.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png