Uitbreiding freelance-activiteiten?

Hallo allemaal,

Ik ben net nieuw op dit forum en ik had graag input (meningen, ideeën, opmerkingen,...) en zo mogelijk informatie over het volgende. 

In de zomer van 2009 heb ik (na bijna 20 jaar in loondienst) een vaste baan opgezegd om als zelfstandig vertaler te beginnen. Van zekerheid naar onzekerheid, dat wist ik. Het vertalen (en alles wat met taal te maken heeft) doe ik ontzettend graag en hoop ik nog lang te kunnen blijven doen.  Maar... er zijn periodes dat het aanbod mager is en bijgevolg de verdiensten zeer laag. Ik heb al overwogen om er een part-time job (in loondienst) bij te nemen, maar heb dan schrik mijn vaste klanten te moeten teleurstellen wanneer zij dringend vertaalwerk nodig hebben. Het is ook niet gemakkelijk een stukje 'vrijheid' weer op te geven. Ik denk er daarom aan om naast vertaalwerk, ook andere (algemene) administratieve diensten (die ik als freelancer van thuis uit kan doen) aan te bieden (allerhande communicatie -schriftelijk of telefonisch-, proeflezen, correctiewerk, correspondentie, e.d.) . Wie heeft hier ervaring mee of kan me zeggen waar ik begin (gespecialiseerde bureaus, interimkantoren,...?). Alle informatie is welkom.

Alvast bedankt.

Groetjes, Leen

You need to be a member of Love To Be Free to add comments!

Join Love To Be Free

Email me when people reply –

KLIK HIER om een nieuw gesprek te starten. 

Op dit forum kan je vragen stellen, inzichten delen, opmerkingen geven, problemen aankaarten, ...

Om het met een duur woord te zeggen: hier doen we aan cocreatie.

Enkele mogelijke invalshoeken:

  • Vraag hier de mening van anderen vragen over eigen of ander werk
  • Je kan advies vragen óf geven voor kleine of grote ondernemersproblemen
  • Doe eens een suggestie, bijvoorbeeld voor onderwerpen voor een nieuw webinar
  • Je kan hier natuurlijk ook je mening geven over de actualiteit, over een trend, ... of zelfs een eigen artikel posten.

Kortom, alle inbreng die geen pure reclame vormt is welkom, zolang het maar te maken heeft met ondernemen als freelancer of zelfstandige dienstverlener.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png