Tools

Via de tools-rubriek krijg je toegang tot een aantal handige online toepassingen om beter/sneller/verstandiger/... te kunnen ondernemen als freelancer.

Klik op onderstaande tools om verder te gaan:

 • De Nacalculator
  Met deze tool kan je na het uitvoeren van een opdracht berekenen of je op voorhand ingeschatte kosten (tijdsbesteding, effectieve kosten, ...) overeenstemmen met de werkelijkheid. Nacalculatie is een zeer belangrijk proces om je inkomstenstro
  om onder controle te houden.

 • De Uurtarief-berekenaar
  Hoe bepaal jij je tarieven? Met de natte vinger? Dankzij deze tool kom je gefundeerd tot een goed, onderbouwd tarief. Voer de parameters in en je ziet meteen of je vandaag te weinig, net genoeg of zelfs meer dan genoeg aanrekent?

 • Future Forward scan
  Hoe bereid je jouw bedrijf voor op een toekomst waar alles steeds sneller verandert? Hoe Future Forward is jouw bedrijf? Doe de scan en anticipeer nu op de toekomst!

 • Legal Scan

  Zijn je algemene voorwaarden juridisch in orde? Moet je een belangrijk contract afsluiten? Sta je op het punt een handelshuurovereenkomst te ondertekenen? Dan kan je jouw juridische documenten en contracten laten nalezen en controleren door een expert via de UNIZO Legal Scan.

 • GDPR tool

  De nieuwe privacyregels zoals vastgelegd in de GDPR hebben een impact op alle ondernemingen. UNIZO ontwikkelde voor freelancers een leidraad in 10 stappen.

 • Tool voordeel van alle aard bedrijfswagens

  Via deze tool kan je het voordeel van jouw bedrijfswagen berekenen. Je houdt hiervoor best het inschrijvingsbewijs en het gelijkvormigheidsattest van het voertuig bij de hand.

 • Tool berekening sociale bijdragen

  Liantis, de partner in sociale zekerheid van UNIZO, ontwikkelde een berekeningsmodule voor sociale bijdragen. Twee stappen volstaan om jouw verschuldigde bijdragen te berekenen en zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png