Webinar bibliotheek

Als UNIZO-lid kan je hier alle voorbije webinars voor freelancers (her)bekijken.

BEN JE STARTER?
De webinars in een lichtblauw kader zijn gerelateerd aan het starten als freelancer, en zijn vrij te bekijken als je je hier registreert. Op www.onlinestartersdag.be vind je nog 2 extra webinars rond prijszetting en personal branding. Je vindt ze hier.

 

Tips bij het starten als freelancer (TOEGANKELIJK VOOR ALLE GEREGISTREERDEN OP DEZE COMMUNITY)

Praktische tips bij het opstarten, maar ook adviezen die helpen wanneer men eenmaal is gevestigd als freelancer. Thema's als schijnzelfstandigheid, business plannen & online tools worden besproken. 

 

 

Fiscale optimalisatie: kiezen voor een éénmanszaak of voor een BVBA?

Kristof Willekens, fiscaal adviseur UNIZO studiedienst, vergelijkt een BVBA met een éénmanszaak.

 

 

Zaken doen is (ook) een kunst

Ook freelancers die starten in de creatieve sector zijn echte freelancers. Tom Kestens geeft tips en helpt de valkuilen omzeilen.

 

 

Freelancer, altijd zelfstandige?

Schijnzelfstandigheid is voor freelancers altijd een issue. Zeker wanneer men projecten op lange termijn uitvoert. Op een zeer praktische manier legt Caroline Deiteren, UNIZO studiedienst, uit waarop men dient te letten om niet als schijnzelfstandige te worden aanzien.

 

 

Sociale media tips voor freelancers

Sociale media als Twitter, Linkedin & Facebook bieden ook opportuniteiten voor freelancers.
Aan de hand van heel wat voorbeelden wordt toegelicht hoe een freelancer ten volle de voordelen van sociale media kan benutten.   

 

 

Handige gratis online tools voor freelancers

Dit webinar brengt een lange reeks van gratis online tools die een freelancer bij de dagelijkse activiteiten kan gebruiken.

 

 

Hoe omgaan met wanbetalers?

Omgaan met wanbetalers is spijtig genoeg ook voor een freelancer de realiteit. Dit webinar geeft advies bij crediteuren beheer.

 

 

Een contract voor freelance opdrachten

Een overeenkomst tussen freelancer en opdrachtgever is onderhevig aan heel wat aspecten.
Lieven Cloots, adviseur UNIZO studiedienst, overloopt de belangrijkste punten van een contract voor freelance opdrachten.

 

 

Linkedin voor freelancers

Met meer dan 240 miljoen professionele gebruikers wereldwijd is Linkedin één van de grotere sociale netwerken. In dit webinar wordt toegelicht hoe u een sterk Linkedin profiel opzet en wat de mogelijkheden zijn van Linkedin voor een freelancer.

 

 

Content marketing opportuniteiten voor freelancers

Op basis van informatie reclame voeren. Dat is zowat de definitie van content marketing.
Gezien de ervaringen en specifieke kennis van een freelancer is content marketing haalbaar als onderdeel van de marketing mix. Het hoe, wat en waarom van content marketing voor freelancers wordt toegelicht in dit webinar.

 

 

Intellectuele eigendom bij het uitvoeren van freelance opdrachten

Michiel Verhamme, adviseur UNIZO studiedienst en specialist intellectueel eigendomsrecht legt uit hoe u uw rechten op ontwerpen, ideeën,... vrijwaart bij het uitvoeren van een opdracht.

 

 

  Proximus Engie KBC ADMB Zenito Partner_28.png